Het juiste kookgerei

 • Anthony Leonard
 • 0
 • 3395
 • 126

Bijna elke consument is bekend met de voordelen van kookgerei met anti-aanbaklaag. Twee generaties na deze uitvinding leren we echter dat we een hoge prijs moeten betalen voor ons comfort ten koste van onze gezondheid.

inhoud

 • Delen van de teflon worden in het bloed gevonden
 • Geen verbetering van de teflontoxiciteit
 • Teflon: class action voor gezondheidsschade
 • Roestvrij staal: veilig kookgerei
 • Alzheimer door aluminiumschalen
 • Gezondheidsvriendelijk kookgerei
 • bronnen
 • Gerelateerde artikelen

Delen van de teflon worden in het bloed gevonden

Recente studies hebben aangetoond dat 95 procent van de Amerikanen een detecteerbaar percentage van het plastic polytetrafluorethyleen (PTFE) in het bloed heeft, een stof die wordt gebruikt om teflon-gecoate kookgerei te coaten.

Geen verbetering van de teflontoxiciteit

Ondanks het feit dat het gebied van applicatietechnologie in de loop der jaren is verbeterd, is dit ingrediënt nog steeds aanwezig en kan het in het organisme worden gevonden. Bovendien wordt een verscheidenheid aan menselijke ziekten geassocieerd met giftige deeltjes en gassen die vrijkomen bij het uiteenvallen van niet-hechtende oppervlakken.

De veiligheid van deze deeltjes is enorm aangevochten en de Environmental Working Group (EWG) heeft de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (USC) gevraagd, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van producten die aan consumenten worden verkocht Om het publiek te waarschuwen voor deze beveiligingsproblemen.

Teflon: class action voor gezondheidsschade

Om te koken met weinig vet en in het bijzonder om te braden, hebt u teflon gecoat kookgerei nodig. Maar tegen welke prijs? Het Environmental Protection Agency zei dat het nog niet bekend is of de inname van kleine peeling van met Teflon gecoate apparatuur gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Centrum van gezondheid
Het kurkuma kookboek
 • 19,90 EUR
 • Literatuur⟩ Kookboeken
effectieve aard
Inheemse Kokosolie
 • 17,90 EUR
 • Kokosnoot⟩ Kokosolie

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van met Teflon gecoat kookgerei heeft aangekondigd dat hun Teflon-coatings veilig zijn. Daarbij verwezen ze naar alle producten die ze de afgelopen 50 jaar hebben geproduceerd. Bovendien voegden ze eraan toe dat gewetensvol gebruik van hun apparatuur bij temperaturen onder ongeveer 300 ° C (600 graden Fahrenheit) geen gevaarlijke chemicaliën verdrijft.

Aangezien verschillende consumenten echter beweren dat er al giftige stoffen vrijkomen tijdens het normale kookproces, hebben ze een gezamenlijke rechtszaak aangespannen. De rechtszaak wil ook het bedrijf verantwoordelijk houden voor het verbergen van de negatieve gevolgen voor de gezondheid van het gebruik van zijn apparaten met de consument.

Roestvrij staal: veilig kookgerei

Potten en pannen van roestvrij staal, evenals kookgerei van ijzer en steen, hebben een lange levensduur. Het enige nadeel van koken met deze gebruiksvoorwerpen is het toegenomen gebruik van olie, zodat het gebraad niet aan de pan blijft kleven. Dit voegt echter niet alleen talloze calorieën toe aan voedsel, maar loopt ook het risico van het consumeren van een olie, die ongezond is geworden als gevolg van oververhitting. Transvetten zijn verantwoordelijk voor veel gezondheidsproblemen en er wordt ook gezegd dat ze het cholesterolgehalte in het menselijk lichaam verhogen. "

Alzheimer door aluminiumschalen

Kookgerei dat is gemaakt van aluminium, terwijl ze de hitte voortzetten die tijdens het koken wordt gegenereerd, geven ze tegelijkertijd aluminiumdeeltjes af aan het voedsel, dat op zijn beurt bij mensen is gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer, zelfs als deze veronderstellingen niet volledig wetenschappelijk zijn bewezen waren.

effectieve aard
Koudgeperste hennepolie
 • 14,90 EUR
 • Hennep⟩ hennepolie
effectieve aard
Hooggedoseerde nattokinase
 • 22,90 EUR
 • Vitaliteit⟩ vitaal en fytochemicaliën

Aan de ene kant is uit onderzoek steeds meer gebleken dat aluminiumdeeltjes tijdens het koken in het voedsel komen, maar aan de andere kant is steeds weer benadrukt dat dit geen reden tot alarm zou zijn.

Gezondheidsvriendelijk kookgerei

Enkele van de meest milieuvriendelijke kookgerei lijken nu water- en olievrije potten te zijn, die ook van roestvrij staal zijn gemaakt. De meeste groenten bestaan ​​uit 90 procent water, wat nodig is om de mineralen en natuurlijke zouten in het fruitlichaam te behouden.

Bijgevolg kunnen groenten worden gebakken zonder toevoeging van olie, boter of vet. Goede snelkookpannen laten de gegenereerde stoom niet ontsnappen tijdens het koken en werken min of meer als een kleine oven.

Het voedsel wordt slechts kort op laag vuur gekookt - dit is immers de beste manier om te koken als u geïnteresseerd bent in het conserveren en uiteindelijk eten van de mineralen, vitaminen en gezonde voedingsstoffen van uw voedsel.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Nuttige informatie over gezondheid en een gezonde levensstijl!
Tips en nuttige gezondheidsinformatie. Goede voeding en een gezonde levensstijl. Symptomen, ziekten en behandelingsmethoden.