Kinderleukemie - vermindering van het risico met kurkuma

 • Brice Pearson
 • 0
 • 2222
 • 523

Leukemie is de meest voorkomende kinderkanker in westerse landen. Meestal verschijnt ze nog steeds op de leeftijd van tien jaar. In India lijden minder kinderen aan leukemie. Wetenschappers geloven nu dat ze de reden hebben ontdekt.

inhoud

 • Lager risico op kinderleukemie in India dan in Duitsland
 • Aziatische keuken vermindert het risico op leukemie
 • Leukemie risico beïnvloed door levensstijl
 • Royale kruiden met kurkuma beschermt tegen leukemie
 • Vers fruit beschermt kinderen tegen leukemie
 • Sinaasappelsap vermindert het risico op leukemie met 46 procent
 • Gezonde voeding beschermt niet alleen tegen kanker

Lager risico op kinderleukemie in India dan in Duitsland

Leukemie is kanker van het beenmerg, wat leidt tot een enorme aandoening van bloedvorming en vervolgens tot symptomen zoals bleekheid, zwakte, bloedstollingsstoornissen die vatbaar zijn voor blauwe plekken, verhoogde vatbaarheid voor infecties, lymfadenopathie en botpijn.

Conventionele geneeskunde behandelt - meestal meer dan twee tot drie jaar - met bestraling en chemotherapie, wat extreem onaangename bijwerkingen kan veroorzaken (misselijkheid, haaruitval, slijm- en darmontsteking, enz.) Evenals voorheen onbekende langetermijngevolgen zoals onvruchtbaarheid.

Elk jaar wordt bij 1.800 kinderen in Duitsland de diagnose leukemie gesteld. Over het algemeen lijdt in de geïndustrialiseerde wereld al een op de 100.000 kinderen aan leukemie, maar in India bijvoorbeeld slechts een op de miljoen kinderen.

Aziatische keuken vermindert het risico op leukemie

Onderzoekers van het Loyola University Medical Institute in Chicago geloven dat de oorzaak van het schijnbare risico op leukemie in India verborgen is in de Indiase en Aziatische keuken. Dit wordt gekenmerkt door het gebruik van veel verse marktgroenten en een verscheidenheid aan antioxiderende kruiden. Een favoriet bij Aziatische koks en huisvrouwenkruid is kurkuma.

Leukemie risico beïnvloed door levensstijl

In een persbericht zei Moolky Nagabhushan, een kankeronderzoeker en een professor aan de Universiteit van Loyola, "Een van de bekende risicofactoren die leiden tot het grote aantal leukemie-zieke kinderen in het Westen zijn de levensstijl van de kinderen of hun ouders en bepaalde schadelijke omgevingsfactoren.

In de tussentijd is nu bekend dat kinderen die tijdens de zwangerschap en tijdens de eerste maanden na de geboorte zijn blootgesteld aan milieutoxines (bijv. Benzeen, maar ook pesticiden) of radioactieve straling (die in de buurt van kerncentrales wonen) Leukemie wordt gediagnosticeerd als kinderen die zijn opgegroeid met een lage toxiciteit of blootstelling aan straling. "

Centrum van gezondheid
Het kurkuma kookboek
 • 19,90 EUR
 • Literatuur⟩ Kookboeken
effectieve aard
Kurkuma en piperine
 • 24,90 EUR
 • Superfood⟩ kurkuma

Prof. Nagabhushan heeft nu aangetoond dat curcumine, de gele natuurlijke stof in kurkuma, de effecten van ten minste enkele van deze risicofactoren aanzienlijk kan verminderen.

Royale kruiden met kurkuma beschermt tegen leukemie

Kurkuma is een specerij die bijna overal verkrijgbaar is. Conventioneel geproduceerde en verwerkte specerijen kunnen verontreinigd zijn met verontreinigende stoffen en worden vaak bestraald om redenen van duurzaamheid, wat niet het geval is met biologisch geproduceerde specerijen uit de reformwinkel.

Kurkuma kan in de meeste voedingsmiddelen worden gebruikt. Doseer spaarzaam en test in hoeverre u van de typische kurkuma-smaak houdt. Een overdosis manifesteert zich in bitterheid. Van kurkuma kan ook een zeer gezondheidsbevorderende en hepatoprotectieve thee bereiden, die de spijsvertering kan harmoniseren en het ontgiftingsvermogen van het organisme kan vergroten. Meng gewoon een kwart theelepel kurkuma in een grote kop water - het water mag maximaal 80 graden zijn - en drink deze thee minstens een half uur voor de maaltijd.

Vooral voor kinderen, maar een kurkuma smoothie zou veel beter zijn, omdat veel lekkerder. Het recept voor een heerlijke kurkuma smoothie, gemaakt van amandelmelk, kaneel, vanille en natuurlijk kurkuma, is hier te vinden: de kurkuma smoothie

De kankeronderzoekers rond Prof. Nagabhushan zijn in elk geval van mening dat de verspillende consumptie van kurkuma (meestal dagelijks ongeveer 3 tot 5 gram) de Indiase kinderen tegen leukemie beschermt.

Vers fruit beschermt kinderen tegen leukemie

Een soortgelijke bevredigende bevinding kwam uit een studie gepubliceerd door de Universiteit van Berkley in het American Journal of Epidemiology. De Californische wetenschappers probeerden erachter te komen wat voor soort dieet kinderen tegen leukemie kon beschermen. Ze ontdekten dat het eten van bepaald fruit het risico op leukemie bij kinderen merkbaar kon verlagen.

Sonnentor
Milde kurkuma thee
 • 3,89 EUR
 • Superfood⟩ kurkuma
effectieve aard
Curcuperin Plus
 • 24,90 EUR
 • Superfood⟩ kurkuma

De studie, getiteld "Northern California Childhood Leukemia Study", onderzocht 328 kinderen van 2 tot 14 jaar. Bij iedereen was leukemie vastgesteld. De onderzoekers vergeleken het dieet van zieke kinderen met het dieet van gezonde kinderen van dezelfde leeftijd, geslacht, woonplaats en dezelfde etniciteit.

Het bleek dat kinderen die tijdens hun eerste twee levensjaren regelmatig vers fruit aten, vooral sinaasappels en / of bananen, veel minder kans hadden op leukemie dan kinderen die niet van fruit hielden of geen fruit kregen.

Sinaasappelsap vermindert het risico op leukemie met 46 procent

De kans op het ontwikkelen van leukemie was 51 procent lager bij fruitetende kinderen. En zelfs het regelmatig drinken van vers geperst sinaasappelsap was blijkbaar voldoende - volgens deze studie - om kinderen tegen leukemie te beschermen. In vergelijking met kinderen die nooit of slechts sporadisch sinaasappelsap dronken, was het risico op leukemie dat kinderen sap drinken met 46 procent verminderd.

Van fruit is bekend dat het vol zit met vitamines, mineralen, enzymen en antioxiderende fytochemicaliën, die allemaal kankerbeschermende eigenschappen hebben. Sinaasappels bevatten een bijzonder hoge hoeveelheid vitamine C, een van de best presterende onder de bewezen natuurlijke anti-kanker stoffen. Bananen bevatten bijzonder grote hoeveelheden kalium, een mineraal waarvan ook is aangetoond dat het kanker bestrijdt.

Gezonde voeding beschermt niet alleen tegen kanker

Nogmaals, het is wetenschappelijk bewezen, wat vanzelfsprekend moet zijn: een natuurlijk en gezond dieet, dat voor een groot deel bestaat uit vers fruit, salades, groenten en natuurlijke kruiden in plaats van hotdogs, andere kant-en-klaarmaaltijden en snoep, kan ook het risico op kanker voor onze kinderen verminderen Maar het beschermt u ook tegen alle andere ziekten en biedt u alle essentiële voedingsstoffen die u nodig hebt voor een volledig gelukkig leven.

Onze koks creëren elke dag nieuwe gezonde recepten in onze experimentele keuken. Via de volgende link vindt u onze gezonde recepten.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Nuttige informatie over gezondheid en een gezonde levensstijl!
Tips en nuttige gezondheidsinformatie. Goede voeding en een gezonde levensstijl. Symptomen, ziekten en behandelingsmethoden.