Kanker vanuit een alternatief perspectief

 • Jacob Parsons
 • 0
 • 923
 • 149

Elke dag worden in Duitsland een groot aantal mensen geconfronteerd met de diagnose kanker. Meestal zijn de getroffenen en hun familieleden er niet op voorbereid, en het nieuws is een schok. We hebben hier een gastbijdrage gepubliceerd.

inhoud

 • Kankerdiagnose veroorzaakt angsten
 • Artsen kijken alleen naar laboratoriumwaarden!
 • Van feiten tot wetenschap
 • Kanker vanuit een alternatief perspectief
 • Holistische kankertherapie
 • bronnen
 • Gerelateerde artikelen

Kankerdiagnose veroorzaakt angsten

Voor veel mensen is de ziekte belast met extreem negatieve angsten, die herhaaldelijk worden overgebracht door de pers en televisie.

Als gevolg hiervan ondergaan de getroffenen conventionele medische therapieën zoals in trance en voelen ze zich vaak met rust gelaten. De artsen hebben geen tijd, zijn niet op de hoogte van alternatieve methoden, maken generalisaties en mensen zijn min of meer overgeleverd aan deze procedure.

De volgende woorden van een patiënt, representatief voor velen die getroffen zijn, tonen de problemen van het klassieke kankergeneesmiddel van vandaag.

Artsen kijken alleen naar laboratoriumwaarden!

We moeten allemaal één keer sterven - veel mensen geloven dat ze me troosten met deze zin. Iets meer dan vier jaar geleden, op 43-jarige leeftijd, kreeg ik borstkanker, die zich al naar de longen heeft verspreid en volgens de conventionele geneeskunde ongeneeslijk is.

Naarmate de tijd verstreek, realiseerde ik me dat ik niet een vreedzame dood op oudere leeftijd had geleden, maar een pijnlijke dood, ondanks alle vooruitgang in de geneeskunde.

Dit maakte me allemaal erg angstig - bezorgd over de onzekerheid over wanneer de kanker vorderde, bezorgd over de "nieuwe" behandelingen voor kanker die me fysiek en psychologisch volledig ongeldig maakten. Angst om steeds afhankelijker te worden van mijn ondergang en mijn autonomie en waardigheid te verliezen. Bang dat mensen zich terugtrekken.

In al deze angsten voel ik me niet serieus genomen als er zo gemakkelijk over gesproken wordt. Wat zou ik niet geven om vredig te slapen na een vervuld leven?.

Ik wil niet verkeerd begrepen worden omdat ik geen regeling wil. Ondanks dit alles heb ik geluk gehad in mijn omgeving, mijn familie en vrienden staan ​​klaar en helpen me waar ze kunnen. Ze zijn er ook als ik me slecht voel en soms is mijn humeur oneerlijk.

Sommige vrienden die niet tegen mijn ziekte kunnen, hebben afscheid genomen, wat achteraf beter bleek te zijn, zelfs als het me pijn deed. Sommigen hebben opgemerkt dat ik schuldig ben aan de kanker zelf, omdat ik te veel heb gewerkt, niet genoeg voor mijn zieke moeder zorgde en geen kinderen op de wereld had.

Geef mij vandaag de schuld als er voor de honderdste keer wordt gezegd dat kanker een straf is voor wangedrag. Ik word nog bozer wanneer mensen me willen overtuigen dat ik Krebs dankbaar moet zijn omdat hij me bewust heeft gemaakt van mijn onrechtmatige leven en acties.

Toen ik de diagnose leerde, geloofde ik nog steeds in de slogan 'ziekte als een kans' en ik deed mijn best om mijn fouten te corrigeren, maar toen de eerste longmetastasen werden ontdekt, was ik gefrustreerd.

Opnieuw begonnen schuldgevoelens me te pesten, wat ik al weer verkeerd heb gedaan. Dus ging ik terug naar de conventionele medische therapieën, met dezelfde hopeloosheid en angst. Je zit in de wachtkamer, wordt gebeld en laat de behandeling doorgaan.

Als u met de arts over problemen praat, krijgt u alleen telefoonnummers van "specialisten", waar u uren in de wachtkamer doorbrengt, zijn verhaal voor de duizendste keer vertelt, voortdurend nieuwe en verschillende oorzaken ervaart en u schuldig voelt. Juist in deze fasen kan het medicijn alleen worden gebruikt.

Het enige waar artsen naar op zoek zijn, zijn laboratoriumwaarden, foto's of statistieken die me zouden moeten vertellen wanneer ik ga sterven. De artsen keken me vaak niet recht in de ogen, naast het voeren van verschillende telefoontjes en het geven van bevelen aan hun assistenten.

Ik wil de artsen niet de schuld geven, omdat ik denk dat het alleen het systeem is waarin de mens en de patiënt slechts een ondergeschikte rol spelen, en uiteindelijk om economische redenen. Vaak was er op die dagen maar één wens, een enorme behoefte om geknuffeld te worden, geen woorden, alleen het gevoel dat er iets voor mij wordt gedaan en niet alleen tegen iets.

In mijn wanhoop heb ik ook alternatieve methoden toegevoegd om al het mogelijke te proberen. Of ze mijn problemen kunnen oplossen, weet ik niet, maar voor het eerst geloof je dat ik het geloof, ik voel me in het middelpunt van de aandacht en neem je tijd voor me.

effectieve aard
NADH & Q10
 • 47,90 EUR
 • Gezichtsverzorging⟩ Anti-veroudering
effectieve aard
Sango Coral
 • 100 g
 • 9,95 EUR
 • Mineralen calcium

Dit is zeer voordelig geweest en ik hoef niet voor elk klein ding naar een andere therapeut te lopen.

Ik heb het patentrecept daar ook niet gevonden, maar mijn algemene toestand is aanzienlijk verbeterd. De therapieën en concepten die me worden aangeboden, geven me wat hoop, en misschien kunnen beide methoden samen helpen om beter te worden en me een vreedzame dood op oudere leeftijd te brengen. Ik zal die illusie nooit laten verdwijnen.

Van feiten tot wetenschap

Ik hoor zulke verhalen vaak in de praktijk. Het is heel triest hoe om te gaan met patiënten op medisch en persoonlijk gebied.

Waarom heeft de geneeskunde, ondanks meer dan 40 jaar onderzoek en klinische ervaring, de ziekte van kanker niet met succes kunnen behandelen? Als we naar de statistieken kijken, zien we dat tegenwoordig evenveel mensen sterven aan kanker als 20 jaar geleden (Gezondheidsrapport voor Duitsland 1998).

Tegenwoordig wordt de conventionele geneeskunde gedomineerd door de dogma's van lokaliseerbaarheid, willekeur, reproduceerbaarheid en monocausality, die een holistische, universele benadering verhinderen.

Zoals Poincare terecht heeft gezegd: 'Wetenschap is gebaseerd op feiten, net zoals een huis uit steen is gebouwd, maar de opeenstapeling van feiten is net zo goed een wetenschap als een steenhoop een huis is.

Hoewel er veel vooruitgang en successen zijn geboekt op het gebied van geneeskunde, worden tegenwoordig in de geneesmiddelen tegen kanker dezelfde methoden gebruikt als 40 jaar geleden. Is dit de oorzaak van de kanker aan het elimineren? - Nee, natuurlijk niet - omdat de methoden alleen lokale manifestaties van de ziekte behandelen.

Hoe moet een ziekte worden genezen of verbeterd als de oorzaak niet wordt behandeld en enorme toxines aan het lichaam worden toegevoegd? Is het niet logisch dat de kanker terugkomt??

Hij keert misschien niet terug naar de plaats waar hij is behandeld, omdat de plaats van de manifestatie is vernietigd door chirurgie, massale straling of chemotoxines, maar de Kreeft zal een nieuwe plaats zoeken.

Hoewel in veel gevallen conventionele medische therapieën noodzakelijk zijn en acute problemen kunnen behandelen, maar alleen zij zijn niet in staat om het probleem op te lossen, vooral omdat conventionele geneeskunde gelooft dat kanker een puur biochemische oorzaak heeft.

Interessant is dat het gerenommeerde Robert Koch Institute in zijn Health Report Germany 1998 bevestigde dat kanker niet door één oorzaak wordt veroorzaakt en dat de belangrijkste risicofactor de ouderdom is, gevolgd door levensstijl (roken) en voeding. Het RKI bevestigt dus de verklaringen van alternatieve geneeswijzen en maakt duidelijk dat kanker in feite een ouderdomsziekte is.

Kanker met vroege aanvang heeft veel te maken met veranderingen in het milieu, geopatische druk, genetische aanleg, leef- en werkomstandigheden.

Kanker vanuit een alternatief perspectief

Wat is kanker vanuit een alternatief perspectief? Kanker is een chronische, degeneratieve metabole aandoening met hypoxie (zuurstofgebrek). De oorzaken van kanker zijn een zeer diverse som van factoren die mensen uit balans brengen. In het lichaam wordt de ziekte zichtbaar, maar daar komt het niet voor.

Kankercellen hebben een aanzienlijk verminderd celmembraanpotentieel, wat betekent dat de cellen niet langer reageren op stimuli van het metabolisme en het vermogen om met andere cellen te communiceren verliezen. De opkomst van dit proces werd zeer indrukwekkend aangetoond door de Duitse biochemicus Otto Warburg in de jaren dertig.

De mens bezit drie energieniveaus (lichaam-geest-ziel), die onderling verbonden zijn. Conventionele geneeskunde houdt zich uitsluitend bezig met het fysieke niveau bij de behandeling van kanker, terwijl alternatieve geneeskunde ook een belangrijke rol toekent aan de psyche en de ziel.

Naar mijn mening kan kanker zich alleen manifesteren als de balans op minstens twee van deze drie niveaus beslissend wordt verschoven, in welk geval de ziel in elk geval betrokken is.

effectieve aard
Combi Flora SymBIO
 • 60 kps
 • 32,90 EUR
 • Spijsvertering⟩ probiotica
effectieve aard
Tarwegrassap poeder
 • 24,90 EUR
 • Supergroen tarwegras

Op fysiek of cellulair niveau veroorzaken verschillende interne en externe oorzaken een verstoring van het metabolisme en kunnen de cellen hun energieproductie niet langer met zuurstof uitvoeren. Vanwege het gebrek aan zuurstof worden de cellen gedwongen om over te schakelen naar een anaëroob metabolisme (door gisting).

Deze inefficiënte energieproductie wordt gecompenseerd door de vermenigvuldiging van de cellen. Bovendien worden in toenemende mate metabolische eindproducten geproduceerd, die bovendien het lichaam verzwakken en de herstelmechanismen van de cel blokkeren.

Op mentaal of psychisch niveau wordt de kanker beïnvloed door trauma's en conflicten die zich in de loop van het leven hebben opgestapeld en niet zijn verwerkt. Daarom materialiseren deze subtiele energieën in het lichaam, omdat de ervaringen ook fysiek worden waargenomen en verankerd in het geheugen van de cel.

Vanwege de verschillende emoties wordt de tumor weerspiegeld in verschillende weefsels of organen. Deze mentale conflicten leiden tot permanente stress en veranderen de balans.

Het mentale of kosmische niveau is moeilijk te begrijpen voor veel wetenschappers en artsen. Het verbindt ons met energieën die onze zelfherstellende krachten vernieuwen en versterken en onze hogere regulerende, regeneratie- en controlesystemen beheersen.

Hier vinden we ook de verbinding met onze maker. Kanker, in mijn verbeelding, kan alleen tevoorschijn komen en manifest worden wanneer dit gebied van ons gescheiden is.

Holistische kankertherapie

Om deze redenen kan alleen een uitgebreide, holistische therapie op fysiek niveau (ontgifting, ontzuring, metabole regulatie), op mentaal niveau (conflictoplossing, stressmanagement) en op mentaal niveau (zielswerk, activering van de regulerende systemen) de oorzaken van de kanker behandelen.

Het is belangrijk om de afzonderlijke maatregelen te combineren in een behandelconcept.

Een belangrijke therapeutische maatregel is om de starheid van de reactie van de kankercellen op te lossen, en biofysische methoden kunnen zeer nuttig zijn. Hier, voor zover ik weet, drie verschillende successen die veelbelovende kansen bieden.

Enerzijds de biofotontherapie (helaas nog steeds geen therapieapparatuur beschikbaar), anderzijds een therapievorm naar Tesla (Rehatron alpha) en een zeer interessante biofysische methode uit de Russische ruimtevaart. Deze methoden kunnen helpen om de starheid van de reactie in het celmetabolisme te corrigeren.

Morfogenetische velden en regeneratie van cellulaire functies zullen in de toekomst de sleutel worden tot succesvolle kankertherapie. In een studie van het Health 2013-project is het gebruik van Rehatron alpha veelbelovend gebleken.

Bij tumortherapie moeten alternatieve methoden niet worden gezien als een antagonist voor conventionele geneeskunde, maar als een belangrijke en noodzakelijke methode die het succes van de behandeling aanzienlijk kan verhogen. In China is er een oud gezegde: "Hij die iets zwaars te dragen heeft, moet beide handen nemen".

En in China bijvoorbeeld, medicinale paddestoelen zoals. B. de Cordyceps medicinale paddestoel gebruikt bij kankertherapie. Aan de ene kant moet hij de kanker bestrijden (hoewel het niet duidelijk is in welke vorm en dosis).

Aan de andere kant kunnen de Cordyceps - net als veel andere aanvullende therapieën - de bijwerkingen van conventionele kankertherapie verlichten.

Maar ondanks alle medische maatregelen moeten we het grootste wapen in de strijd tegen kanker niet vergeten. Dat is de liefde - de kracht van het hart, de bescheidenheid, het diepe respect in spraak en daad, integriteit, mededogen en vriendelijkheid, gebrek aan oordeel, vrij van sarcasme, kritiek, waardeoordeel, schuld, vol vertrouwen, innerlijke vrede en kracht, met Geduld, mindfulness, attentheid, standvastigheid en vastberadenheid, die als therapeuten mensen en patiënten kunnen helpen op hun moeilijke reis om weer in evenwicht te komen. Zonder dit 'medicijn' kunnen we niet slagen.

Auteur: Peter Elster
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Nuttige informatie over gezondheid en een gezonde levensstijl!
Tips en nuttige gezondheidsinformatie. Goede voeding en een gezonde levensstijl. Symptomen, ziekten en behandelingsmethoden.